Преподавателят по химия Соня Василева за приема при президента: „Това бе едно вълнуващо преживяване с елита на България“

Ежегодният прием на президента по случай 24 май събра активни учители, културни дейци, представители на институции, политици и дипломати в Националния исторически музей. Там присъства и г-жа Соня Василева – старши учител по химия в нашата гимназия.
„Имах щастието да проведа своя кратък разговор с г-н Румен Радев. Той ме поздрави за празника и попита откъде съм и какво преподавам. След като разбра, че съм от Правец и преподавам химия, се усмихна и коментира: „Много трудна наука!“. Президентът ми пожела успешно завършване на учебната година и до нови срещи“, сподели г-жа Василева.
Много позитивна и вълнуваща се оказала и срещата с ген. Мутафчийски. Той се интересувал дали Правец се е справил с наводнението, което ни сполетя преди броени дни.
„За мен това бе едно вълнуващо преживяване – за кратко, но запомнящо се!“, обобщи г-жа Василева.
В своята реч по време на приема, президентът Румен Радев припомни, че ние българите сме неделима част от Европа не по милост, а по принос и по заслуги:
“Да пазят своята признателност към всички вас, нашите съвременни будители към академичните и научните среди. Благодаря ви за това, че съхранявате културата и традициите, бъдещето на България, поклон.”